Voordelen

Voordelen en Kenmerken van MaxRelease
MaxRelease is een complete serie producten die de hechting van beton aan producten, mallen, machines en hulpmiddelen voorkomt en bestrijdt. De meeste MaxRelease producten zijn watergedragen en bevatten geen vluchtige oplosmiddelen.

Watergedragen en biologisch afbreekbaar
MaxRelease producten zijn voor een groot deel samengesteld uit hernieuwbare grondstoffen van plantaardige oorsprong. Ze bevatten geen organische oplosmiddelen en zijn biologisch afbreekbaar. Daardoor behoren de producten tot de minst milieubelastende in zijn soort.

Maximale corrosiebescherming
De watergedragen samenstelling is voor de MaxRelease producten geen belemmering om maximale bescherming te bieden tegen corrosie. MaxRelease maakt gebruik van de brede ervaring met roestbescherming in de productgroepen van Tectyl.

Laag en constant verbruik
MaxRelease laat zich zeer eenvoudig en in zeer dunne lagen verwerken. Overdoseren is vrijwel onmogelijk. In combinatie met de juiste spuitapparatuur is daardoor aantoonbaar signifi cant minder product nodig. De benodigde hoeveelheid is dus laag en goed calculeerbaar wat aanzienlijke voordelen oplevert in inkoop en logistiek. Informeer naar de mogelijkheden van gebruiksmetingen op locatie.

Snelle verwerking
De constante laagdikte vermindert de benodigde applicatietijd. De procescyclus is kort, waardoor de productiviteit per operator toeneemt en meer bewerkingen in dezelfde tijd kunnen plaatshebben.

Veilige arbeidsomstandigheden
MaxRelease producten bevat vrijwel geen vluchtige oplosmiddelen. Dit vergroot de veiligheid voor operators en hun omgeving in belangrijke mate. Het vlampunt van de meeste MaxRelease producten ligt boven de 100 °C wat brandgevaar praktisch uitsluit. De producten hebben een neutrale geur die het verwerken veraangenaamt.